menu

Zomercursus-weekend 2023 

'Bach International Education Program'

Het idee om cursus te geven in vakantiesfeer wil ik komende zomer (2023) nog eens doen, maar dan zonder middagprogramma zoals vorig jaar.
Iedere verlengde ochtend Bach Bloesemles, eind van de middag en de avonden vrij om te genieten van de bossen en andere zaken!

Omdat ik dol ben op vertellen over de Bach Bloesem Remedies, omdat ik van vakantie houd, van bos en van kamperen en vuurtjes stoken, heb ik al deze leuke dingen bij elkaar gevoegd tot een zomercursus-vakantieweekend!

Bach© Bloesem cursus niveau 1 in een vakantieweekend
op 1,2 en 3 september 2023

Om zelf te leren werken met de Bach© Bloesem Remedies bestaan er erkende cursussen, die deel uitmaken van het Bach Internationaal Educaton Programme, dat wereldwijd wordt opgezet door Bach Flower Remedies en erkend is door de Dr. Edward Bach Foundation Engeland.

Dat betekent dat wanneer je nivo 1 bij mij gedaan hebt, kan je bij ieder andere trainer de vervolgcursussen doen, mocht je dat willen. Zo kan je nivo 2 bijvoorbeeld in Noorwegen kan volgen en nivo 3 in Spanje. Hoeft niet, maar kan wel.
Indien je alle cursussen afgesloten hebt met het door het Bach Centrum in Engeland erkende certificaat, kan je jezelf als Bach© Bloesemconsulent(e) of -therpeut(e) laten registreren. De cursus is voor verschillende beroepsgroepen geaccrediteerd:
KTNO (VBAG, CAT, VIV, VVET, LVNT en NVST) BATC, NVVM en NWP.

Doel van niveau 1:

Deze basiscursus is bedoeld als een eerste kennismaking met de Bach© Bloesem Remedies. Er wordt een basis gelegd om zelf met de Remedies te kunnen werken, voor jezelf en je naaste omgeving.

Aan bod komen:

• De achtergrond van de Bach© Bloesem Remedies, uitgangspunten, filosofie en geschiedenis.
• De werking van de Bach© Bloesems en hoe je ze kunt gebruiken in het dagelijks leven.
• Een uitleg van alle 38 Bach© Bloesem Remedies en de Rescue Remedie.

Er zal met praktijkvoorbeelden worden gewerkt en er is gelegenheid om de Bach© Bloesems zelf te gebruiken en te ervaren. Deze zomerweekendcursus duurt 3 dagen.
Het zijn interessante, leuke en ontspannen dagen!
Doe het nu op een meer relaxte manier dan in de 2-daagse, die erg vol is van inhoud.

In 3 dagen een zomerweekend vieren... èn je certificaat Bach© Bloesem Remedies niveau 1 behalen. Een heerlijke weekend in de natuur!

Kamperen op een beschut weilandje, elke ochtend Bach© Bloesem Remedie-lessen van Marianque den Draak, lunch met soep, 's middag nog even tot 14.30 uur les.
Mooie boswandelmogelijkheden, zelf koken of uit eten, 's avonds vuurtje stoken met zelf gesprokkeld hout. Water uit eigen bron, houtkachel en douches binnen.

 • Als je nog relaxter wilt doen, kan je donderdagavond al je tent komen opzetten.
 • Na ontvangst op vrijdagochtend beginnen we meteen met de Bloesem Remedies. Bij koud weer gaat de houtkachel aan. De cursusmappen en de beamer liggen c.q. staat al klaar.
 • Tussen de middag een gezamelijke lunch met soep en ruimte voor individuele pauze.
 • Na de pauze nog 2 uurtjes les, daarna ben je helemaal vrij.
 • In de avond kookt ieder zijn/haar eigen potje of gaat uit eten. In de omgeving zijn mooie wandelgelegenheden in het bos. Je kan in het bos hout halen voor het buitenvuur. Wie weet tref je iemand voor een gezellig avond. Ik zorg voor voor alle zekerheid voor gezelschapsspellen.

* Het is mogelijk om donderdagavond met je tent al te arriveren (€5,- extra).
In overleg met de eigenaar kan je nog een nacht langer blijven (€5,- extra).

Je investering:
Zomercursusvakantieweekend incl. kamperen € 245,-

max. 10 deelnemers.
v.a. vr. 1 t/m zo. 3 september 2023
€245,- incl. koffie/thee/koek en lunchsoep
locatie: net even buiten Epe (Gld)
aanmelden:
na aanmelding moet je €100,- aanbetalen.

Betalen kan óók met circulair geld: de Florijn en met het Arnhems Hert.(voor mensen met minimuminkomen kan over de prijs gepraat worden.)

Veel gestelde vragen over de Zomercursus-vakantieweekend:

 • Kan ik ook de dagen volgen zonder te blijven kamperen?
  Ja, dat kan! Als je in de buurt woont, kan je natuurlijk na de cursus-uren weer naar huis gaan.

 • Is het eten inbegrepen?
  Tijdens de lunch krijg je iedere dag soep aangeboden. Verder is er koffie/thee/sap en koek/chocolade. Je neemt mee wat jij verder voor de lunch wilt eten. Als ik dat ook zouden moeten verzorgen, wordt de cursus veel prijziger. In de avond kan iedereen zijn/haar eigen potje koken of uit eten gaan.

 • Krijgen we korting als we met 2 (of meer) mensen in 1 tent kamperen?
  Nee, de prijs is al belachelijk laag. Verder betalen wij de eigenaar voor het gebruik van zijn terrein, de keuken, het gebouw (incl. douches en toiletten). Daar wordt evenveel gebruik van gemaakt, of je nu in 1 of 2 tenten verblijft.
 • Mag ik ook met een camper komen?
  Als het goed is, kan je inderdaad ook met een camper komen. Je mag pas weer wegrijden ná de cursus.
 • Mag ik mijn hond meenemen?
  Op zich heb ik niks tegen de aanwezigheid van honden, maar sommige deelnemers kunnen bang voor honden zijn. Dat is een beetje lastig op te lossen. Dus moet je tijdens een cursus-uren een plek buiten voor je hond hebben.
"Ik ben de cursus Bach Bloesemremedies niveau 1 bij Marianque gaan volgen omdat ik meer wilde weten over een prachtig systeem voor heling en ontwikkeling waarmee ik zelf al bekend was. Marianque’s kundige uitleg zorgde voor verdieping van mijn kennis, en in haar levendige interactie met de groep wist ze haar enthousiasme over Bach’s systeem moeiteloos op de deelnemers over te dragen. Al met al een leuke en leerzame cursus waar we allemaal nog lang plezier van zullen hebben!"
Inge, 47 jaar, Den Bosch