menu

Blog 

18 juli 2020

Kunst aan de muur

Mijn eerste kunst-aanschaf!
Wie had dit ooit kunnen denken? Ik niet in ieder geval. Nog geen 4 jaar geleden moest ik mijn leven opnieuw opbouwen. Na een vreselijke vechtscheiding was ik alles kwijtgeraakt: inkomen, werk, inboedel, woning, werkmateriaal, zelfs mijn kinderen.

Het ergste van alles was voor mij dat ik ook mijn zelfvertrouwen kwijt was. Terwijl ik vóór mijn huwelijk een bloeiend bedrijf had met klanten uit het hele land, aan diverse journalisten interviews gaf voor kranten, tijdschriften en radio, wist ik nu niet meer of ik überhaupt nog wel ergens goed in was.
Dus niet alleen mijn materiële leven moest opnieuw opgebouwd en vormgegeven worden, ook mijn zieleleven moest opnieuw gevormd worden.

Ik deed eerst het laagste werk om inkomsten te krijgen: huizen van andere mensen schoonmaken. Ik dook in andermans wc om ze te verfrissen, haalde haren uit andermans doucheputje en sopte andermans plinten. Daar kreeg ik waardering voor, dat moet gezegd. En dat hielp me.
Daarna vond ik een baantje als 'nanny', een oppas door de belastingdienst gesubsidieerd. Verdiende ook niet veel, maar het hielp me de huur van m'n nieuwe woning te betalen. Ja, de engelen hadden me een lief huisje helpen vinden. Ik wist meteen dat deze voor mij was! Voortuintje, achtertuin, fijne buren... Wat heb ik geboft.
Mijn steun vond ik (naast mijn vrienden) vooral in de geestelijke wereld. Ik had er niets aan als mijn vriendinnen me zeiden me zo sterk vonden, in hoe ik alles oppakte. Ik voelde me immers minder dan niets. Ik zag mezelf als afgedankt, in de modder getrapt, diep, heel diep in de put. Hoezo sterk? Ik had moet nodig om rond te kijken hoe het was in de modder, onderin die put. Verschillende therapieën hielpen me daarbij; karma-onderzoek met name (en Bach® Bloesem Remedies uiteraard).

En nu ben ik 4,5 jaar verder. Ik heb geen geldzorgen meer want ik heb herontdekt waar ik goed in ben. Ik heb ook m'n valkuilen betreden, binnenstebuiten gekeerd en gemerkt hoe ze mijn talent kunnen zijn. Ook dat vraagt moed. Maar ik weet me gesteund. Natuurlijk kan ik nog twijfelen. Maar nu weet ik hoe ik het positief kan inzetten. Ik weet wat ik te doen heb en waarvoor. Voor mezelf en voor de wereld.
Daarom ben ik me gaan specialiseren in het begeleiden van vrouwen die in feite net als ik zelfverzekerd zijn, maar in sommige situaties innerlijk onderuit gaan. Ik weet hoe ik ze kan helpen om te vertrouwen. Op zichzelf, op de geestelijk wereld.

En nu heb ik voor het eerst in mijn leven een kunstwerk aangeschaft. Ik voel me weer zelfstandig, vol vertrouwen en in verbinding. Meer dan ooit en beter dan eerst. Ik heb het idee dat ik herrezen ben. En dat is wat ik allemaal in dit schilderij zie.
Wat zie jij er in?