menu

Blog 

24-03-2021

Kapot.

Kapot. Zó voelde ik me tijdens en na mijn echtscheiding: de muren leken dan wel te staan, maar het stucwerk en de verf waren kapot, de voegen rammelden en tochten. Gaten in mijn ziel en mijn hart.

Niet iedereen zag dat. Ik was die sterke vrouw die alles aankon. Maar wat was ik kapot! Beschadigd. Alles was ik kwijt. Méér dan het onderspit had ik gedolven. Erger gewond dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Het kostte veel tijd om te herstellen, om te genezen. In die jaren deed ik veel onderzoek en ontdekkingen. Nòg beter ging ik aan mezelf werken met hulp van wijze mensen en van engelen.

Ik ging zien dat de barsten van binnen en van buiten al veel eerder begonnen waren. Mijn exgenoot kon ik namelijk op bepaalde terreinen gewoon niet aan! En dat terwijl ik als "sterk, zelfbewust en dominant" bekend kon staan. Ik had het idee tot op de grond te zijn afgebroken en moest mezelf helemaal opnieuw ontdekken, opbouwen.

Heb jij dat ook? Wat een kans! Zo bleek later. Nu kan ik zeggen dat ik er beter uit ben gekomen dan toen ik er in was gegaan. Ik heb de nieuwe Marianque kunnen ontdekken. De kunst was om mijn zwaktes te ontdekken en daar mijn kracht van te maken.
Twijfel jij soms ook zo aan jezelf en snap je niet hoe dat kan gebeuren? Ik heb nu een methode: in 7 sessies van Twijfel naar Vertrouwen komen. Daarin leer ik het jou ook. Interesse?
Vraag een gratis consult aan!


#benerkapotvan #kapot #beschadigd #echtscheiding #ruzie #schuld #uitdeput #herstel #persoonlijkeontwikkeling #bewustzijnsontwikkeling #scholingsweg #lesgeleerd #karma #vanTwijfelnaarVertrouwen

16-02-2021

Van het concert des levens krijgt niemand het program.


Geen holle frase:

'Van het concert des levens krijgt niemand het program', op de foto hieronder keurig geborduurd en ingelijst. Vooral onder oudere mensen is dit een bekende uitspraak. Ik hoor hem weinig meer. Geen holle frase voor mij, want het suggereert dat het leven te vergelijken is met een concert, dat door 'iemand' van te voren bedacht (of ingegeven werd) en opgeschreven is. Met een begin en eind. Het kan lang of kort zijn. Net als het leven. Je weet niet hoeveel tijd je hebt tot de dood en welke gebeurtenissen je staan te wachten.

In deze uitdrukking hoor ik het eeuwenoude vertrouwen in karma, in het voorgeboortlijke, het plan van je leven. Je bent hier niet voor niets! Wil je er met over weten? Je kan karma-onderzoek doen. Life in Arnhem of via beeldbellen bij jou thuis. Een los consult of het 7-delig traject "van Twijfel naar Vertrouwen '.

#hetconcertdeslevens #karma #antroposofie #geestelijkewereld #waartoebenikhier #zoekhetprogram #vantwijfelnaarvertrouwen

09-10-2020

Moederlijke bezorgdheid.


De mondhygiëniste besprak wel en wee van haar kinderen terwijl ik alleen maar "Dahhh" en "Deuhhh" kon antwoorden. Dat het haar zo'n moeite kostte om ze "los te laten". Ze studeren nu allemaal, ze hebben allemaal hun rijbewijs, maar wat kan zij in haar piepzak zitten als ze weet dat er een lange autorit gemaakt wordt. Of als ze denkt dat er eentje 's nachts niet thuis is gekomen. Ze sloot of met: "Heb jij dat niet?"
"Eh...nee," en ik wurmde haar handen even tussen mijn kiezen vandaan:
"Eigenlijk geniet ik heel erg van elke fase waar mijn kinderen in kwamen en komen. Ik vind het prachtig om te zien hoe mijn dochter van 18 nu haar rijbewijs heeft. Ik heb haar met mij ernaast meteen een flink aantal kilometers laten rijden om haar ervaring op te laten doen en te zien hoe ze rijdt. Daarna heb vol vertrouwen mijn auto aan haar uitgeleend, want die vraag volgde toen al snel."
De mondhygiëniste stopte haar werkmateriaal weer in mijn mond en vertelde weer een voorbeeld van moederlijke bezorgdheid.
Toen ik de kans schoon zag om weer te kunnen praten, opperde ik dat er een #BachBloesemRemedie is die haar zou kunnen ondersteunen. "Want bezorgdheid is goed en pleit van betrokkenheid, maar overbezorgdheid is niet alleen een last voor jou, maar ook voor die ander!" En ik legde uit dat overbezorgde mensen hun dierbare toch meestal in de meest benarde situaties zien terecht komen. Zeg nou zelf, je stelt je dan toch vaak onwenselijke dingen voor?
Ja, dat herkende ze wel.
"Welnu, en de Bach Bloesem Remedie van #RedChestnut/RodeKastanje helpt je om juist vertrouwen te hebben in de kwaliteiten en het leerproces van die dierbare. Zoals negatieve verwachtingen (bezorgdheid, angsten) de ander omlaag trekken, zo tilt vertrouwen de ander juist op. En dat is wat je zo graag voor je dierbare wilt, nietwaar?"
De mondhygiëniste pakte snel een pen om het op te schrijven, ze wilde het meteen ergens kopen.
Fijn, ik geniet van zo'n gesprek (op de momenten dat ze m'n mond met rust liet 😬).
De Red Chestnut remedie helpt trouwens ook als je bezorgd bent over je moeder. Bij zorgen om welke dierbare dan ook. In verbandd met Corona(-maatregelen) bijvoorbeeld. Ondersteunt jou èn die ander!

#bezorgdheid #overbezorgdheid #vertrouwen #loslaten #kleinekinderenwordengroot #moederliefde #RedChestnut #BachBloesemTherapie #vanTwijfelnaarVertrouwen #Corona #lockdown

28-09-2020

St. Michaël


"Natuur, uw moederlijk bestaan,
ik draag het in mijn willend wezen;
de vuurkracht van mijn wil,
zij staalt mijn geestimpulsen,
opdat zij baren zelfgevoel,
om zo mij in mijzelf te dragen."


Deze spreuk van Rudolf Steiner geldt voor week waarin we op 29 september Sint Michaël vieren. De aartsengel Michaël wordt meestal met een zwaard afgebeeld. Daarmee houdt hij zijn tegenstander de draak in bedwang. Hij doodt hem niet, het bedwingt hem juist.

De vuurkracht van je wil heb je inderdaad nodig om je geestimpuls vorm te geven, om van twijfel naar vertrouwen te komen, om zelfgevoel te ontwikkelen om zo je eigenheid in jezelf te kunnen gaan dragen.
Wat een mooi moment om te starten met een project of een traject! Niet omdat het zo symbolisch is, maar omdat de hele kosmos je in deze tijd tot eind oktober ondersteunt om dappere stappen te nemen!

Kom uit die vicieuze cirkel waarin je steeds de verkeerde richting op gaat. Ik ontdekte dat ik precies de tegenovergestelde richting op ging toen ik dacht die dominante persoon te moeten kunnen verdragen. Juist niet meer willen verdragen, dat is wat me helpt! Wat een moed heb ik daarvoor ontwikkeld. En het mooie is dat indirect de ander er zich ook nog eens aan kan ontwikkelen. En in deze Michaëlstijd krijg je de kracht kado om je eigen 'draken' onder ogen te komen. Het is de beste tijd om met iets nieuws te beginnen. Wat ga jij doen?

#SintMichaël #zelfgevoel #vertrouwen #vuurkracht #overwinjedraak #tijdvoorstappen

18 juli 2020

Kunst aan de muur

Mijn eerste kunst-aanschaf!
Wie had dit ooit kunnen denken? Ik niet in ieder geval. Nog geen 4 jaar geleden moest ik mijn leven opnieuw opbouwen. Na een vreselijke vechtscheiding was ik alles kwijtgeraakt: inkomen, werk, inboedel, woning, werkmateriaal, zelfs mijn kinderen.

Het ergste van alles was voor mij dat ik ook mijn zelfvertrouwen kwijt was. Terwijl ik vóór mijn huwelijk een bloeiend bedrijf had met klanten uit het hele land, aan diverse journalisten interviews gaf voor kranten, tijdschriften en radio, wist ik nu niet meer of ik überhaupt nog wel ergens goed in was.
Dus niet alleen mijn materiële leven moest opnieuw opgebouwd en vormgegeven worden, ook mijn zieleleven moest opnieuw gevormd worden.

Ik deed eerst het laagste werk om inkomsten te krijgen: huizen van andere mensen schoonmaken. Ik dook in andermans wc om ze te verfrissen, haalde haren uit andermans doucheputje en sopte andermans plinten. Daar kreeg ik waardering voor, dat moet gezegd. En dat hielp me.
Daarna vond ik een baantje als 'nanny', een oppas door de belastingdienst gesubsidieerd. Verdiende ook niet veel, maar het hielp me de huur van m'n nieuwe woning te betalen. Ja, de engelen hadden me een lief huisje helpen vinden. Ik wist meteen dat deze voor mij was! Voortuintje, achtertuin, fijne buren... Wat heb ik geboft.
Mijn steun vond ik (naast mijn vrienden) vooral in de geestelijke wereld. Ik had er niets aan als mijn vriendinnen me zeiden me zo sterk vonden, in hoe ik alles oppakte. Ik voelde me immers minder dan niets. Ik zag mezelf als afgedankt, in de modder getrapt, diep, heel diep in de put. Hoezo sterk? Ik had moet nodig om rond te kijken hoe het was in de modder, onderin die put. Verschillende therapieën hielpen me daarbij; karma-onderzoek met name (en Bach® Bloesem Remedies uiteraard).

En nu ben ik 4,5 jaar verder. Ik heb geen geldzorgen meer want ik heb herontdekt waar ik goed in ben. Ik heb ook m'n valkuilen betreden, binnenstebuiten gekeerd en gemerkt hoe ze mijn kwalliteit kunnen zijn. Ook dat vraagt moed. Maar ik weet me gesteund. Natuurlijk kan ik nog twijfelen, maar nu weet ik hoe ik het positief kan inzetten. Ik weet wat ik te doen heb en waarvoor. Voor mezelf en voor de wereld.
Daarom ben ik me gaan specialiseren in het begeleiden van vrouwen die in feite net als ik zelfverzekerd zijn, maar bij sommige mensen innerlijk onderuit gaan. Ik weet hoe ik ze kan helpen om te vertrouwen. Op zichzelf, op de geestelijk wereld.

En nu heb ik voor het eerst in mijn leven een kunstwerk veroorloofd. Ik voel me weer zelfstandig, vol vertrouwen en in verbinding. Meer dan ooit en beter dan eerst. Alsof ik herrezen ben. Marianque 2.0 bij wijze van spreken. Dat vier ik! Niet alleen dat zie ik allemaal in dit schilderij zie, maar vooral ook de geestelijke wereld waar ik mijn hulp vind.
Wat zie jij er in?