menu

Zomercursus-vakantieweek 27-6-22 

'Bach International Education Program'

Omdat ik dol ben op vertellen over de Bach Bloesem Remedies, omdat ik van vakantie houd, van bos en van kamperen, maar ook van meerstemmig zingen, heb ik al deze leuke dingen bij elkaar gevoegd tot een zomercursus-vakantieweek!

Bach© Bloesem cursus niveau 1 in een vakantieweek
ma 27 juni t/m 1 juli

Om zelf te leren werken met de Bach© Bloesem Remedies bestaan er erkende cursussen, die deel uitmaken van het Bach Internationaal Educaton Programme, dat wereldwijd wordt opgezet door Bach Flower Remedies en erkend is door de Dr. Edward Bach Foundation Engeland.

Dat betekent dat wanneer je nivo 1 bij mij gedaan hebt, kan je bij ieder andere trainer de vervolgcursussen doen, mocht je dat willen. Zo kan je nivo 2 bijvoorbeeld in Japan kan volgen en nivo 3 in Brazilië. Hoeft niet, maar kan wel.
Indien je alle cursussen afgesloten hebt met het door het Bach Centrum in Engeland erkende certificaat, kan je jezelf als Bach© Bloesemconsulent(e) of -therpeut(e) laten registreren. De cursus is voor verschillende beroepsgroepen geaccrediteerd.

In samenwerking met het Internationaal Bach Opleidingscentrum, organiseer ik de erkende niveau 1 cursussen.

Doel van niveau 1:

Deze basiscursus is bedoeld als een eerste kennismaking met de Bach© Bloesem Remedies. Er wordt een basis gelegd om zelf met de Remedies te kunnen werken, voor jezelf en je naaste omgeving.

Aan bod komen:

• De achtergrond van de Bach© Bloesem Remedies, uitgangspunten, filosofie en geschiedenis.
• De werking van de Bach© Bloesems en hoe je ze kunt gebruiken in het dagelijks leven.
• Een uitleg van alle 38 Bach© Bloesem Remedies en de Rescue Remedie.

Er zal met praktijkvoorbeelden worden gewerkt en er is gelegenheid om de Bach© Bloesems zelf te gebruiken en te ervaren. Deze zomercursus duurt 5 dagen.
Het zijn interessante, leuke en muzikale dagen!
Doe het nu op een meer relaxte manier dan in de 2-daagse, die erg vol is van inhoud.

Datum:
ma. 27 juni t/m vr. 1 juli

In 5 dagen vakantie-vieren, je certificaat Bach© Bloesem Remedies niveau 1 behalen,
en meerstemmig zingen. Een heerlijke week met wakkere mensen!

Kamperen op een weilandje, elke ochtend Bach© Bloesem Remedie-lessen van Marianque den Draak, lunch met soep, 's middag meerstemmig zingen o.l.v. Dorien Verheijden.
Mooie boswandelmogelijkheden, zelf koken of uit eten, 's avonds vuurtje stoken.
Water uit eigen bron, houtkachel en douches binnen.

 • Na ontvangst op maandagochtend beginnen we meteen met de Bloesem Remedies. Bij koud weer gaat de houtkachel aan. De cursusmappen en de beamer liggen c.q. staat al klaar.
 • Tussen de middag een gezamelijke lunch met soep en ruimte voor individuele pauze.
 • In de middag kan je ontspannen in beweging komen met je stem. Bij mooi weer zingen we buiten! Dorien kan bij ons verbazende resultaten leveren. Ze is zangeres en heeft veel ervaring met het geven van stemvorming en improvisatie. Het programma voor deze cursus is samengesteld uit mooie volksliederen, afgestemd in sfeer op het Bachbloesemprogramma.Ook op het gehoor kun je meerstemmig zingen, en iedereen kan het leren. We zullen dit oefenen en toepassen op de liederen. Noten lezen is dus geen vereiste vaardigheid. Wel kan ze aan gevorderden gecomponeerde muziek aanbieden.
 • In de avond kookt ieder zijn/haar eigen potje of gaat uit eten. In de omgeving zijn mooie wandelgelegenheden in het bos. Je kan in het bos hout halen voor het buitenvuur. Wie weet tref je iemand voor een gezellig avond. Ik zorg voor voor alle zekerheid voor gezelschapsspellen.

Op vrijdagmiddag geen zangles, we ruimen we dan het kamp op. Misschien zingend? ;-)
Wil je niet zingen of geen bloesemcursus? Dat kan, dan geef je dat aan bij aanmelding.
De prijs blijft echter ongewijzigd.
In overleg met de eigenaar kan je eventueel iets langer blijven.

Je investering:
Zomercursusvakantieweek incl. kamperen € 275,-

max. 10 deelnemers.
v.a. ma. 27 juni t/m vr. 1 juli
€275,- incl. koffie/thee/koek en lunchsoep
locatie: net even buiten Epe (Gld)
aanmelden:

Betalen kan óók met circulair geld: de Florijn en met het Arnhems Hert.(voor mensen met minimuminkomen kan over de prijs gepraat worden.)

Veel gestelde vragen over de Zomercursus-vakantieweek:

 • Kan ik ook de dagen volgen zonder te blijven kamperen?
  Ja, dat kan! Als je in de buurt woont, kan je natuurlijk aan het eind van de middag net zo goed weer naar huis gaan.

 • Is het zingen verplicht? Ik kom voor de Bloesem-cursus!
  Nee, je hoeft niet persé aan het zingen mee te doen. Wel kan ik je aanraden om het eens te proberen. Dorien kan echt iedereen laten zingen en er van laten genieten. Daarnaast is op deze manier kunstzinnig bezig zijn een heel goede manier om de Bloesem Remedies beter te begrijpen en onthouden.
  De prijs blijft overigens ongewijzigd.

 • Moet ik noten/bladmuziek kunnen lezen?
  Nee, je hoeft niet van bladmuziek te kunnen zingen.
  Als je het wèl kan, kan Dorien je op een hoger niveau laten zingen.

 • Is het eten inbegrepen?
  Tijdens de lunch krijg je iedere dag soep aangeboden. Verder is er koffie/thee/sap en koek/chocolade. Je neemt mee wat jij verder voor de lunch wilt eten. Als wij dat ook zouden moeten verzorgen, wordt de cursus veel prijziger.In de avond kan iedereen zijn/haar eigen potje koken of uit eten gaan.

 • Kan ik ook komen kamperen en enkel met het zingen meedoen?
  Dat ligt er aan. Als er voldoende deelnemers zijn voor de Bloesem cursus, dan mag je enkel voor het zingen komen.
 • Krijgen we korting als we met 2 (of meer) mensen in 1 tent kamperen?
  Nee, de prijs is al belachelijk laag. Verder betalen wij de eigenaar voor het gebruik van zijn terrein, de keuken, het gebouw (incl. douches en toiletten). Daar wordt evenveel gebruik van gemaakt, of je nu in 1 of 2 tenten verblijft.
 • Mag ik mijn hond meenemen?
  Op zich heb ik niks tegen de aanwezigheid van honden, maar sommige deelnemers kunnen bang voor honden zijn. Dat is een beetje lastig op te lossen. Dus probeer een andere oplossing voor je hond te vinden.
"Ik ben de cursus Bach Bloesemremedies niveau 1 bij Marianque gaan volgen omdat ik meer wilde weten over een prachtig systeem voor heling en ontwikkeling waarmee ik zelf al bekend was. Marianque’s kundige uitleg zorgde voor verdieping van mijn kennis, en in haar levendige interactie met de groep wist ze haar enthousiasme over Bach’s systeem moeiteloos op de deelnemers over te dragen. Al met al een leuke en leerzame cursus waar we allemaal nog lang plezier van zullen hebben!"
Inge, 47 jaar, Den Bosch