menu

Over mij 

Mijn idealistische plan was werkelijkheid aan het worden: met hulp van een bouwbiologsische binnenhuisarchitect en veel lieve vriendinnen was ik een voormalig kruidenierspand aan het ombouwen naar een ecologisch instituut voor Aromatherapie en (antroposofische) Huidverzoring.
Een paar jaar later omgedoopt tot: voor Huid- en Lichaamsbewustzijn: Instituut den Draak.

Al maandenlang was ik dagelijks hard aan het werk. Eerst slopen, schuren, plamuren, verven, maar ook voortdurend overleg met de aannemer, de timmerman, de loodgietster, de electriciën, de lijnolieverf-schilder. En steeds weer was ik de enige persoon die alle beslissingen moest nemen, van de meest verantwoorde maar betaalbare houtsoort voor de balie tot en met de metaalsoort van de schroefjes in de deurknoppen. Gek werd ik er van!

Toen ik snel even de stad in fietste om een paar boodschappen te halen en me opnieuw ergerde aan de traagheid waarmee de fietsers vóór mij optrokken, werd me helder dat ik iets aan mezelf moest doen. Ik had last van mezelf door alle drukte.

Het was 1992, in die tijd lagen en hingen in de bibilotheek briefjes van therapeuten, coaches en alternatieve behandelaars. Eéntje viel me op; iemand die met Bach Bloesem Remedies werkte. Ik weet niet meer wat ze schreef, maar daar wilde ik zijn.

Tijdens het consult luisterde ze begripvol naar me, stelde geïnteresseerde vragen en legde steeds een flesje met een remedie apart. Van al die flesjes maakte ze één gebruiksflesje voor mij. Een paar keer per dag nam ik de druppeltjes in. En werkelijk! Ik verloor mijn gehaastheid en ongeduld. Ook de keuzestress leek weg te smelten. Wonderlijk! En wat voelde ik me beter. Ik kon mijn taken nu evenwichtiger aan.

Twee jaar later besloot mijn leverancier van etherische oliën ook de Bach Bloesem Remedies te verkopen. Ik besloot onmiddelijk de set met alle 38 remedies aan te schaffen met een lesboek. Eerst zocht ik remedies uit voor mezelf en vrienden, daarna ook voor vertrouwde klanten. Vaak door het boek er bij te halen of dmv de spiertest.

Toen ik ergens las dat in Nederland de allereerste door het Bach Centrum erkende opleiding voor bloesemconsulenten kwam, was ik er als de kippen bij om mee te doen!

In twee jaar tijd leerde ik heel veel over mezelf en kreeg ik meer begrip voor andere mensen. Ik werd internationaal erkend Bach Flower Practitioner en onderschreef de gedragscode om niet te testen. Nee, het gesprek is juist belangrijk in het bewustwordingsproces! Sindsdien heb ik honderden consulten gegeven, vele lezingen en webinars. Ik word alleen maar enthousiaster en meer overtuigd van het nut van de remedies die nu bijna 100 jaar geleden ontdekt zijn. Ze lijken juist nu extra actueel te zijn!

Mijn woon- en werksituatie is inmiddels veranderd. Na ruim 25 jaar met de remedies gewerkt te hebben werd ik uitgenodigd om internationaal erkend trainer nivo 1 te worden. Mijn uitdaging is om de Bach Bloesem Remedies in Nederland op de kaart te zetten!

Als je me kent

Omdat ik vanuit het antroposofische mens- en wereldbeeld leef en werk, zie ik grotere verbanden. Ik voel me gezegend en geroepen.