menu

cursussen + data 

'Bach Internationaal Education Program'

Bach® Bloesemcursus

Om zelf te leren werken met de Bach® Bloesem Remedies bestaan er erkende cursussen, die deel uitmaken van het Bach Internationaal Educaton Programme, dat wereldwijd wordt opgezet door Bach Flower Remedies en erkend is door de Dr. Edward Bach Foundation Engeland. In Nederland kan je hier ook accreditatie-punten voor krijgen door KTNO (VBAG, CAT, VIV, VVET, LVNT en NVST) BATC, NVVM en NWP..

Internationaal erkend betekent dat wanneer je niveau 1 bij mij gedaan hebt, kan je bij ieder andere trainer de vervolgcursussen doen, mocht je dat willen. Zo kan je niveau 2 bijvoorbeeld in Japan kan volgen en niveau 3 in Brazilië. Hoeft niet, maar kan wel.
Indien je alle cursussen afgesloten hebt met het door het Bach Centrum in Engeland erkende certificaat, kan je jezelf als Bach® Bloesemconsulent(e) of -therpeut(e) laten registreren. De cursus is voor verschillende beroepsgroepen geaccrediteerd.

In samenwerking met het Internationaal Bach Opleidingscentrum, organiseer ik de erkende niveau 1 cursussen.

Doel van niveau 1:

Deze basiscursus is bedoeld als een eerste kennismaking met de Bach Bloesem Remedies. Er wordt een basis gelegd om zelf met de Remedies te kunnen werken, voor jezelf en je naaste omgeving.

Aan bod komen:

• De achtergrond van de Bach Bloesem Remedies, uitgangspunten, filosofie en geschiedenis.
• De werking van de Bach Bloesems en hoe je ze kunt gebruiken in het dagelijks leven.
• Een uitleg van alle 38 Bach Bloesem Remedies en de Rescue Remedie.

Er zal met praktijkvoorbeelden worden gewerkt en er is gelegenheid om de Bach Bloesems zelf te gebruiken en te ervaren. De cursus duurt 2 dagen als je fysiek aanwezig ben. De online cursus duurt 3 dagen en heeft veel prettige pauzes.
Het zijn interessante, volle en erg leuke dagen!

Data:

maandag 05 + 19 februari 2024 (Vianen, 09.00 - 16.30 uur)

za 25 + zo. 26 mei + zo. 09 juni 2024 (ONLINE 09.30 - 14.30 uur)
(let op, eerder stond de derde lesdag op 02 juni)

zondag 08 + 22 september 2024 (in of rond Utrecht, 09.30 - 17.30 uur)
(let op, eerder stond de eerste lesdag op 15 sept.)

vr. 09 + za. 10 mei + za. 24 mei 2025 (ONLINE 09.30 - 14.30 uur)

zo. 08 + 22 september 2025 (in of rond Utrecht)

Een cursus bij jou in de buurt? Als je zelf een locatie weet en je hebt minimaal 6 deelnemers, kan ik de cursus komen geven! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Je investering:

Niveau-1 cursus € 225,-

Niveau-1 cursus inclusief complete set Bach Bloesem Remedies in mooie doos (10 ml flesjes): €465,- (normale prijs voor de set is €299,-)
Eveneens verkrijgbaar in 20 ml flesjes.
Vraag ook naar de meer luxieuze uitvoeringen van de werksets.

Cursisten krijgen altijd korting op de verschillende werksets Bach Bloesem Remedies en op studieboeken.

"Op Facebook kwam ik een berichtje tegen over de online Bach Bloesemcursus niveau 1 bij Marianque, aangezien ik meer wilde weten over de Bachbloesems heb ik besloten dit te gaan doen! Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. De manier waarop Marianque les geeft is zo fijn! Ze leert je op een leuke, toegankelijke manier zoveel. Geen een moment heb ik mij ongemakkelijk gevoeld tijdens de lessen. Echt een aanrader!"

Mariëlle, 52 jaar, Hengelo Overijssel

"Na een kleine speurtocht op het internet kwam ik de cursus Bach Bloesem Remedies tegen. Via de officiële site van het Bach Center kwam ik al gauw uit op de site van Marianque zelf en heb direct contact met haar opgenomen. Ik was erg laat met aanmeldden, maar Marianque heeft erg snel geschakeld en mij met open armen ontvangen.
Tijdens deze online cursus heb ik veel geleerd, maar ook zeker veel gelachen! Het enthousiasme van Marianque werkt aanstekelijk en ik kan niet anders zeggen dan dat ze een hele fijne en lieve energie heeft. Als je graag wilt leren van iemand die al lang in het vak werkzaam is en een bonk aan ervaring meebrengt zit je hier aan het goede adres."

Renée Spijkers, 27, den Bosch

"Het volgen van een aantal consulten bij Marianque heeft mij doen besluiten bij haar de cursus te gaan doen. Het bevordert mijn innerlijk groeiproces, op een wijze die bij mij past.
Het onderzoeken hoe je uit balans bent door de juiste vragen te stellen en dóór te vragen geeft inzichten en bevordert bewustwording.
In vogelvlucht veel geleerd over de inzet van de Bach Bloesems en het toepassen door te praktiseren middels casussen en door voor elkaar remedies te zoeken bij de gestelde vraag.

De weg die Dokter Bach is gegaan en daar altijd trouw aan is gebleven door alle weerstanden heen heeft mij aangeraakt. Het systeem van de remedies vind ik fascinerend. Dat de remedies geen schade berokkenen als ze niet mochten werken vind ik geruststellend en een uitnodiging om verder te zoeken. Ik ga ermee werken en zal het naar behoefte inzetten bij mensen in mijn omgeving en eventueel in mijn werk als Kunstzinnig therapeut.

Haar enthousiasme, 25 jaar ervaring, deskundigheid, directheid en speelsheid van Marianque, maakt dat ik ieder zou aanraden bij haar de cursus te gaan volgen als je voor de Bach Remedies kiest."

Elise Vrancken, Zutphen

"Ik ben de cursus Bach Bloesemremedies niveau 1 bij Marianque gaan volgen omdat ik meer wilde weten over een prachtig systeem voor heling en ontwikkeling waarmee ik zelf al bekend was. Marianque’s kundige uitleg zorgde voor verdieping van mijn kennis, en in haar levendige interactie met de groep wist ze haar enthousiasme over Bach’s systeem moeiteloos op de deelnemers over te dragen. Al met al een leuke en leerzame cursus waar we allemaal nog lang plezier van zullen hebben!"
Inge, 47 jaar, Den Bosch

"De aanleiding om de cursus bij Marianque te doen was dat ik lang geleden al in contact was met de Bach remedies maar toen alleen vanuit een boekje werkte.
Toen ik haar cursus tegenkwam wilde ik graag mijn bestaande kennis bijspijkeren.
Ik vond het geweldig haar cursus mee te kunnen maken, omdat het mij goede kennis heeft gebracht over de Bach remedies.
Haar wijze van lesgeven is uiterst en tot in de details professioneel. Tot zelfs de pen met Bach logo, om aantekeningen te kunnen maken.
Haar kennis over het hele onderwerp is indrukwekkend en ze kan het goed overbrengen. Het heeft mijn respect voor de remedies bekrachtigd.
Ik ben zo enthousiast geworden dat ik - uit eigen initiatief - de complete set Bach remedies bij haar heb gekocht."

Wim, Arnhem

"Begin maart 2024 heb ik deelgenomen aan een online workshop met Marianque den Draak, waar het thema "Loslaten! Hoe dan?" centraal stond.
Het was een verrijkende ervaring om samen met andere deelnemers aan deze sessie deel te nemen. Marianque is helder en energiek; ze deelt informatie vlot en creëert ruimte voor gesprekken, waarbij ze snel en doeltreffend de kern weet te raken.
Tijdens het onderwerp "loslaten" leerde ik dat het vraagt om een andere benadering, niet om het negeren of verzetten, maar om een verschuiving van je gedachten en emotionele energie naar een andere richting.
Marianque stelt de juiste vragen en komt snel tot een diagnose; haar kennis, levenservaring en empathie komen samen in haar werk, hoewel het me eerder lijkt dat ze heldervoelend is.
De Bachbloesemremedies bieden ondersteuning en helpen je in dit proces. Ik heb veel baat gehad bij deze sessie en wil daarom graag mijn ervaring delen.
Ik kan Marianque den Draak van harte aanbevelen!"

Kristine Ram, Arnhem