menu

cursussen + data 

'Bach Internationaal Education Program'

Bach® Bloesemcursus

Om zelf te leren werken met de Bach® Bloesem Remedies bestaan er erkende cursussen, die deel uitmaken van het Bach Internationaal Educaton Programme, dat wereldwijd wordt opgezet door Bach Flower Remedies en erkend is door de Dr. Edward Bach Foundation Engeland. In Nederland kan je hier ook accreditatie-punten voor krijgen door KTNO (VBAG, CAT, VIV, VVET, LVNT en NVST) BATC, NVVM en NWP..

Internationaal erkend betekent dat wanneer je nivo 1 bij mij gedaan hebt, kan je bij ieder andere trainer de vervolgcursussen doen, mocht je dat willen. Zo kan je nivo 2 bijvoorbeeld in Japan kan volgen en nivo 3 in Brazilië. Hoeft niet, maar kan wel.
Indien je alle cursussen afgesloten hebt met het door het Bach Centrum in Engeland erkende certificaat, kan je jezelf als Bach® Bloesemconsulent(e) of -therpeut(e) laten registreren. De cursus is voor verschillende beroepsgroepen geaccrediteerd.

In samenwerking met het Internationaal Bach Opleidingscentrum, organiseer ik de erkende niveau 1 cursussen.

Doel van niveau 1:

Deze basiscursus is bedoeld als een eerste kennismaking met de Bach Bloesem Remedies. Er wordt een basis gelegd om zelf met de Remedies te kunnen werken, voor jezelf en je naaste omgeving.

Aan bod komen:

• De achtergrond van de Bach Bloesem Remedies, uitgangspunten, filosofie en geschiedenis.
• De werking van de Bach Bloesems en hoe je ze kunt gebruiken in het dagelijks leven.
• Een uitleg van alle 38 Bach Bloesem Remedies en de Rescue Remedie.

Er zal met praktijkvoorbeelden worden gewerkt en er is gelegenheid om de Bach Bloesems zelf te gebruiken en te ervaren. De cursus duurt 2 dagen als je fysiek aanwezig ben. De online cursus duurt 3 dagen en heeft veel prettige pauzes.
Het zijn interessante, volle en erg leuke dagen!

Data:

maandag 05 + 19 februari '24 (Vianen, 09.00 - 16.30 uur)

zaterdag 14 + 21 april '24 (plaats nog te bepalen, 10.00 - 17.30 uur)
(let op, eerder was de eerste dag op 7 april)

za 25 + zo. 26 mei + zo. 09 juni (ONLINE 09.30 - 14.30 uur)
(let op, eerder was de derde lesdag op 02 juni)

zondag 15 + 22 september '24 (plaats nog te bepalen, 10.00 - 17.30 uur)

Een cursus bij jou in de buurt? Als je zelf een locatie weet en je hebt minimaal 6 deelnemers, kan ik de cursus komen geven! Neem contact op voor de mogelijkheden.

Je investering:

Niveau-1 cursus € 225,-

Niveau-1 cursus inclusief complete set Bach Bloesem Remedies in mooie doos (10 ml flesjes): €465,- (normale prijs voor de set is €299,-)

Cursisten krijgen altijd korting op de verschillende werksets Bach Bloesem Remedies en op studieboeken.

"Het volgen van een aantal consulten bij Marianque heeft mij doen besluiten bij haar de cursus te gaan doen. Het bevordert mijn innerlijk groeiproces, op een wijze die bij mij past.
Het onderzoeken hoe je uit balans bent door de juiste vragen te stellen en dóór te vragen geeft inzichten en bevordert bewustwording.
In vogelvlucht veel geleerd over de inzet van de Bach Bloesems en het toepassen door te praktiseren middels casussen en door voor elkaar remedies te zoeken bij de gestelde vraag.

De weg die Dokter Bach is gegaan en daar altijd trouw aan is gebleven door alle weerstanden heen heeft mij aangeraakt. Het systeem van de remedies vind ik fascinerend. Dat de remedies geen schade berokkenen als ze niet mochten werken vind ik geruststellend en een uitnodiging om verder te zoeken. Ik ga ermee werken en zal het naar behoefte inzetten bij mensen in mijn omgeving en eventueel in mijn werk als Kunstzinnig therapeut.

Haar enthousiasme, 25 jaar ervaring , deskundigheid, directheid en speelsheid van Marianque, maakt dat ik ieder zou aanraden bij haar de cursus te gaan volgen als je voor de Bach Remedies kiest."

Elise Vrancken, Zutphen

"Ik ben de cursus Bach Bloesemremedies niveau 1 bij Marianque gaan volgen omdat ik meer wilde weten over een prachtig systeem voor heling en ontwikkeling waarmee ik zelf al bekend was. Marianque’s kundige uitleg zorgde voor verdieping van mijn kennis, en in haar levendige interactie met de groep wist ze haar enthousiasme over Bach’s systeem moeiteloos op de deelnemers over te dragen. Al met al een leuke en leerzame cursus waar we allemaal nog lang plezier van zullen hebben!"
Inge, 47 jaar, Den Bosch

"De aanleiding om de cursus bij Marianque te doen was dat ik lang geleden al in contact was met de Bach remedies maar toen alleen vanuit een boekje werkte.
Toen ik haar cursus tegen kwam wilde ik graag mijn bestaande kennis bijspijkeren.
Ik vond het geweldig haar cursus mee te kunnen maken omdat het mij goede kennis heeft gebracht over de Bach remedies.
Haar wijze van lesgeven is uiterst en tot in de details professioneel. Tot zelfs de Bach-logo pen om aantekeningen te kunnen maken.
Haar kennis over het hele onderwerp is indrukwekkend en ze kan het goed overbrengen. Het heeft mijn respect voor de remedies bekrachtigd.
Ik ben zo enthousiast geworden dat ik -uit eigen initiatief- de complete set Bach remedies bij haar heb gekocht."

Wim, Arnhem