menu

Bach Bloesem consulten 

Wat is een Bach® Bloesemconsult?

n.b. Alle Bach® Bloesemconsulten kunnen via beeldbellen.

Je leven wordt minder snert, met de Bach Bloesem Expert!

De Bach® Bloesem Remedie is een simpele, veilige en complete geneeswijze die uitgaat van het zelfhelende vermogen van de mens. Ze geven helderheid en inzicht, want ze werken rechtstreeks in de ziel, en niet op het lichaam.

Dokter Edward Bach had deze geneeswijze rond 1930 ontwikkeld om zieke mensen te helpen herstellen. In zijn visie is het emotioneel uit balans zijn de oorzaak van ziekte. En als je emotioneel uit balans bent, genees je sneller wanneer je uit je (emotionele) éénzijdigheid komt. Je leert jezelf beter kennen als je er langer mee werkt.

Deze remedies geven helderheid en inzicht op zielsnivo. Dat is ook van toepassing wanneer je niet ziek bent. Je leert anders te reageren, passend bij jouw persoonlijkheid. Je talenten hoeven niet langer je valkuil te zijn, maar dagen je nu uit om je te ontwikkelen. Dat kan je bemerken in je denken, voelen en doen, hoewel het voor veel mensen tamelijk ongemerkt gebeurt.

In een 30 minuten consult stel ik je vragen, vertel jij hoe het met je gaat. Ik vraag verder waar je waarneming in eerste instantie niet verder kwam. Je leert jezelf op deze manier al wat beter kennen en zo we komen bij de indicaties voor de Bloesem Remedies. Bij elke stemming, gevoel en gevoelsgewoonte past een speciale remedie. Ze zijn tijdelijk in te zetten bij tijdelijke situaties (b.v. voor een examen, spanning bij artsenbezoek, naar een verhuizen of naar een nieuwe school). Maar als de ‘lastige’ gevoelens of situaties blijven, is het beter om elke 3 weken de samenstelling van je gebruiksflesje opnieuw te bekijken en zo nodig bij te stellen. Dit gaat het best in overleg met een Bach® Bloesemtherapeute of -consulente. Zij kent de remedies als geen ander en kan je door te vragen, beter naar jezelf laten kijken.

Je krijgt advies voor remedies die helpen om van je valkuil je talent te maken. Aan het eind wordt een speciaal 'gebruiksflesje' voor je klaar gemaakt. Thuis neem je deze remedies in. De remedies lossen zelf niets voor je op, maar ze kunnen je inzicht schenken waarmee je dan zelf aan de slag gaat.

Een consult duurt een half uur en wordt na drie weken herhaald. Woon je buiten Nederland en kan je in je eigen omgeving niet aan de Bloesems komen? Dan stuur ik ze op en zitten er 3 - 4 weken tussen de consulten.

Voor ouder & kind wordt een uur uitgetrokken. Zowel de ouder als het kind krijgen een eigen flesje met remedies, ook als de ouder alleen voor het kind komt!

Een kort traject met Bach® Bloesem Remedies duurt 4 sessies.

"Marianque is gewoon een fijn en wijs mens die anderen daadwerkelijk weet te helpen" Rebecca, 37 jaar, Nijmegen

Wat het verschil is tussen mijn consulten en die van een BFRP-collega?
Omdat ik vanuit de antroposofie werk, oriënteer ik me op de driegeleding (denken,
voelen, willen) en op het vierledig mensbeeld (lichaam, vitaliteit, ziel en geest).
Mijn beeld van hoe gevoelens en gedachten ontstaan en werken, wijkt af van reguliere visies. Het kan zelfs afwijken van andere spirituele visies.

De antroposofie is mijn oriëntatiebron. Daar hoef je zelf niet bekend mee te zijn. Ik gebruik ook geen termen die onbegrijpelijk zijn. Al pratend zal je meer leren over jezelf en wat een mens is dan je voor mogelijk hield. En dat is alleen maar verrijkend.