menu

Bach Bloesem consulten 

Wat is een Bach® Bloesemconsult?

n.b. Alle Bach® Bloesemconsulten kunnen via beeldbellen.

Je leven wordt minder snert, met de Bach Bloesem Expert!

De Bach® Bloesem Remedie is een simpele, veilige en complete geneeswijze die uitgaat van het zelfhelende vermogen van de mens. Ze geven helderheid en inzicht, want ze werken rechtstreeks in de ziel, en niet op het lichaam.

Dokter Edward Bach had deze geneeswijze rond 1930 ontwikkeld om zieke mensen te helpen herstellen. In zijn visie is het emotioneel uit balans zijn de oorzaak van ziekte. Emotinoneel uit uit balans zijn betekent zoiets als je favouriete gevoelens en reacties hebben. Je kan het niet veranderen, want "zo ben ik nu eenmaal".
Dat niet kunnen veranderen is een vorm van eenzijdigheid. Je geneest sneller wanneer je uit je (emotionele) éénzijdigheid komt. Je leert jezelf beter kennen als je langer met de Bach Bloesem Remedies werkt. Feitenlijk is het een ontwikkelingsweg.

Deze remedies geven helderheid en inzicht op zielsnivo. Dat is ook van toepassing wanneer je niet ziek bent. Je leert anders te reageren, passend bij jouw persoonlijkheid. Je talenten hoeven niet langer je valkuil te zijn, maar dagen je nu uit om je te ontwikkelen. Dat kan je bemerken in je denken, voelen en doen, hoewel het voor veel mensen tamelijk ongemerkt gebeurt.

In een ongeveer 45 minuten consult stel ik je vragen, vertel jij hoe het met je gaat.
Ik vraag verder waar je waarneming in eerste instantie niet verder kwam. Je leert jezelf op deze manier al wat beter kennen en zo we komen bij de indicaties voor de Bloesem Remedies. Bij elke stemming, gevoel en gevoelsgewoonte past een speciale remedie. Ze zijn tijdelijk in te zetten bij tijdelijke situaties (b.v. voor een examen, spanning bij artsenbezoek, naar een verhuizen of naar een nieuwe school).
Als de ‘lastige’ gevoelens of situaties langer bestaan, is het beter om elke 3 weken de samenstelling van je gebruiksflesje opnieuw te bekijken en zo nodig bij te stellen. Dit gaat het best in overleg met een Bach® Bloesemtherapeute of -consulente. Zij kent de remedies als geen ander en kan je door te vragen, beter naar jezelf laten kijken.

Je krijgt advies voor remedies die helpen om van je valkuil je talent te maken. Als jij je kan vinden in de toelichting die bij de Bloesems horen wordt aan het eind van het consult een speciaal 'gebruiksflesje' voor je klaar gemaakt. Thuis neem je deze remedies in. De remedies lossen zelf niets voor je op, wel kunnen ze je inzicht schenken waarmee je dan zelf aan de slag gaat.

Woon je buiten Nederland en kan je in je eigen omgeving niet aan de Bloesems komen? Dan stuur ik ze op en zitten er 3 - 4 weken tussen de consulten.

Voor ouder & kind wordt vijf kwartier uitgetrokken. Zowel de ouder als het kind krijgen een eigen flesje met remedies, ook als de ouder alleen voor het kind komt!

Een kort traject met Bach® Bloesem Remedies duurt 4 sessies.

"Marianque is gewoon een fijn en wijs mens die anderen daadwerkelijk weet te helpen"
Rebecca, 37 jaar, Nijmegen
"Mijn hooikoorts was ineens zó hevig, dat ik overwoog om hele dagen binnen te blijven zitten, terwijl ik zo veel leuke buitenactiviteiten op mijn agenda had staan. Ik besloot het bij Marianque te proberen, en wat bleek? De volgende dag had ik al geen tranende ogen meer, mijn neus was nog maar een klein beetje verstopt. Ik voelde me blij en fit. En nog leuker: die zelde nacht had ik door kunnen slapen. Dat had ik al weken niet meer meegemaakt, terwijl het niks met mijn hooikoorts te maken had!
Het was niet eenmalig. Ook daarna bleef ik me beter voelen."

Aukje, 62 jaar.

Wat het verschil is tussen mij en een BFRP-collega?

  • Mijn beeld van hoe gevoelens en gedachten ontstaan en werken, wijkt af van reguliere visies.
  • Ik werk vanuit de antroposofie en oriënteer me op de driegeleding (denken, voelen, willen) en op het vierledig mensbeeld (lichaam, vitaliteit, ziel, geest).
  • De antroposofie is mijn oriëntatiebron. Daar hoef je zelf niet bekend mee te zijn. Ik gebruik ook geen termen die onbegrijpelijk zijn. Al pratend zal je meer leren over jezelf en dat een mens meer is dan je voor mogelijk hield. Het werkt verrijkend.
  • Mijn kennis van het esotherisch christendom helpt me om je verhaal in de context van karma en reïncarnatie te zetten. Daar hoef je niets mee te hebben of bekend mee te zijn. Ben je daar afkerig van? Dan hebben we het er niet over.
"Lieve Marianque, dankzij jouw Bach Bloesem Remedies ben ik weer helemaal opgekikkerd."
Vrouw die op haar hoofd gevallen was (79 jaar) Otterlo.