menu

Terminologie & Specialisaties 

  • Een haptonomisch geschoolde therapeute is gespecialiseerd in het voelen. De 'hapsis' is de tast. En met de tast bedoelen we zowel het naar buiten voelen (de huid als zintuig) als het naar binnen voelen (de innerlijke beweging van het gemoed).
  • Dr. Hauschka therapeute: dat is een schoonheidsspecialiste die gespecialiseerd is in antroposofische huidverzorging.
  • Dr. Hauschka lichaamsbehandeling: een zachte ritmisch golvende massage die meer de vitaliteit van de mens aanspreekt dan de spieren. Het helpt om balans terug te vinden in waken en slapen, spanning en ontspanning, denken en voelen.
Fysiek bekeken is het een lymfestimulatie. Met het lymfevocht worden afvalstoffen
afgevoerd.
  • Aromatherapie: de leer van de etherische oliën, ook wel aromatische oliën genoemd. Dit zijn de vluchtige geurstoffen van (bepaalde delen van) de plant. Etherische olie beïnvloedt stemmingen en orgaanfuncties.

......................................

  • Ik werk al jaren met mensen met dementie. In dementie zie ik de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Zo zie ik een ontwikkelingskans, waar anderen vaak alleen aftakeling zien. Het voelt heel natuurlijk voor me aan om nonverbaar contact te maken met de mens die ver weg lijkt te zijn in zijn/haar dementie-proces. De reacties die dan komen zijn hartverwarmend, voor ieder die aanwezig is.
  • Ik werk al decennia lang aan stress en spanningklachten. Ervaar het voetenbad aan het begin, kom liggen en ga voelen wat er gebeurt! De aanrakingen zijn vaak zó zacht, dat je wel moet gaan voelen. Zacht word je naar binnen geleid en krijg je echta aandacht voor jezelf. Dat is wat voedend is bij spanningen. Gespannen spieren hoeven helemaal niet 'gekneed' te worden. Als ze op de juiste manier worden aangeraakt, nemen ze de uitnodiging aan om uit zichzelf te ontspannen. Dat geeft weer een ervaring op een dieper nivo, inzicht en bewustwording.

Tact en respect liggen mij na aan het hart.

Optimale nabijheid met gepaste distantie is mijn motto.