menu

De massage 

Bij de massage wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 100% zuivere biologische oliën van Demeter kwaliteit (Dr. Hauschka, WALA of Lichterde). Deze oliën bevatten heilzame plantenextracten. De geur verbetert uw stemming, de werkzame stoffen dringen door in de huid en ondersteunen orgaan- en spierfunties.

Gebruikte massageoliën (ik heb de ervaring dat ze de volgende effecten kunnen hebben):

  • Amandel-Sint Janskruid kalmeert een gevoelige, droge huid. Deze verzachtende olie werkt harmoniserend en versterkend op de (overgevoelige) huid. Hij is bij uitstek geschikt bij neuro-dermatitis. Zenuwversterkend en in evenwicht brengend bij labiliteit/depressiviteit.
  • Berken-Arnikaolie stimuleert de warmteprocessen bij stijven en/of koude spieren en gewrichten. Stimuleert de doorbloeding en verwarmt bij overbelaste ledenmaten. Ondersteunt de afvoer van afvalstoffen in de spieren en gewrichten.
  • Citroen-Lemongrassolie verstevigt de huid en versterkt het bindweefsel. De heerlijke, frisse geur verbetert de stemming en kan aanzetten tot activiteit.
  • Moor-Lavendelolie omhult en beschermt. Bijzonder geschikt voor nerveuze en onrustige mensen, mensen die slecht in slaap komen, kouwelijke mensen en bij gevoeligheid voor weersinvloeden.
  • Rozenolie geeft liefde en harmoniseert. Voor mensen die harmonie nodig hebben tussen lichaam en geest, bij geestelijke overbelasting. Werkt regulerend op te hoge bloeddruk en bij hartritmestoringen.
  • Sleedoornolie verhoogt de elasticiteit van de huid en werkt vitaliserend (op stofwisselingsnivo). Ondersteunend bij regeneratieprocessen. Bevat als het ware 'vloeibaar zonlicht'.

Meer informatie over Dr. Hauschka massageoliën vindt u hier:

www.bladerpdf.nl/drhauschka/lifestyle/herfst2017/6/

Bij het eerste contact wordt met u/jou, of met uw verzorger of verplegende, familielid of met de afdelingsmedewerkers een intake gehouden. Er wordt geïnventariseerd wat het doel van de zorgmassage is, hoe het met uw gezondheid en met uw gemoedstoestand is. Een korte schets van uw persoonlijke omstandigheden kan helpen om de massage en de keuze van de olie persoonlijk af te stemmen.

Op deze manier is het mogelijk om iemand die niet spreken kan of comateus is, de juiste 'massage' te geven. Het tasten (aanraken) en het gevoelsleven zijn met elkaar verbonden. Daarom is een zorgmassage altijd een ontmoeting via de handen van de masseur. Hoe 'verder weg' iemand is, hoe zachter de aanraking. We spreken dan eerder van een inwrijving.

De Dr.Hauschka lichaamsmassage is zacht, traag en ritmisch glijdend.
Er worden geen spieren gekneed of op pijnlijke punten gedrukt. Het wordt juist op de lymfestroom gewerkt. We spreken soms ook van een lymfestimulatie. Afvalstoffen worden op deze manier afgevoerd, goede stoffen worden verder door het lichaam getransporteerd. Het etherlichaam wordt aangesproken, wat vitaliserend werkt.
De zachte rustige aanraking werkt rustgevend. Sommige mensen vallen er bij in slaap.

Soms wordt er iets gezegd om een aanwijzing te geven, maar verder wordt niet gesproken tijdens de behandeling.

Indien de cliënt of verzorgende dit aangeeft, kunnen Bach Bloesem Remedies® geadviseerd worden die helpen om stemmingen en gedachten in balans te brengen. Voor meer informatie, zie www.bachrescue.nl en zie www.deBachBloesemExpert.nl

De massage op locatie kan op het (ziek-)bed gegeven worden als deze in hoogte verstelbaar is. Indien nodig kan een massagetafel meegebracht worden.

Je hoeft geen klachten te hebben of in een zorginstelling te verblijven om zo'n heerlijke ontspannende massage te krijgen. Iedereen kan in princiepe naar mijn praktijk in Arnhem Noord komen om een massage te krijgen.

Koorts, aktieve kanker en veel grote bloeduitstortingen zijn de enige redenen om geen massage te kunnen krijgen. Zelfs verkoudheid hoeft je niet te weerhouden. Ik heb hele fijne oliën die je juist bij verkoudheid kunnen ondersteunen.