menu

De massage 

De Dr. Hauschka Lichaamsmassage is als een korte vakantie!
Het begint met een warm voetenbad met salie, rozemarijn en citroen.
Dit is omdat veel mensen een warm hoofd hebben en koude voeten. Met koude voeten kan je minder goed ontspannen en wordt de olie niet goed opgenomen. Met warme voeten heb je 50% meer effect van de massage!
Tijdens het voetbad maken we even kennis en inventariseer ik wat je nodig hebt.

(Bij een zorgmassage op locatie bespreek hou ik vooraf met verzorger of verplegende, familielid of met de afdelingsmedewerkers een intake. Er wordt geïnventariseerd wat het doel van de zorgmassage is, hoe het met de gezondheid en met de gemoedstoestand is van de cliënt is. Een korte schets van zijn/haar persoonlijke omstandigheden kan helpen om de massage en de keuze van de olie persoonlijk af te stemmen.
Op deze manier is het mogelijk om iemand die niet spreken kan of comateus is, de juiste 'massage' te geven. Het tasten/aanraken en het gevoelsleven zijn met elkaar verbonden. Daarom is een zorgmassage altijd een ontmoeting via de handen van de masseur. Hoe 'verder weg' iemand is, hoe zachter de aanraking. We spreken dan eerder van een inwrijving.)

Daarna wordt je op de massagetafel in een groot zach flanellen laken gewikkeld. Daaroverheen komt een wollen deken (behalve als het in de zomer te warm is).
Alleen het lichaamsdeel dat gemasseerd wordt, wordt 'uitgepakt', voor de rest blijf je in deze warme omhulling liggen.

De massage is zacht, traag en ritmisch glijdend.
Er worden geen spieren gekneed of punten gedrukt. Alles is rustig en zacht.
Dat is omdat in tegenstelling tot de meeste massages hier alleen op de lymfestroom wordt gewerkt. We spreken ook wel van een lymfestimulatie.
De lymfe is heel gevoelig voor druk en tempo. Bij iets teveel druk of snelheid blokkeert de lymfestroom.
De lymfe ruimt afvalstoffen op, goede stoffen worden verder door het lichaam getransporteerd. Aan het stromen van het lymfevocht is het etherlichaam gekoppeld. Daar huist niet alleen onze vitaliteit in, maar ook onze gewoontes.

De zachte rustige aanraking werkt rustgevend. Sommige mensen vallen erbij in slaap.

Aan het eind van de massage blijf je nog een kwartiertje rusten.
In die tijd kunnen de aanrakingen nog een tijdje doorwerken, zodat het effect vergroot wordt. Veel mensen vallen dan in een diepe slaap.
Na het wekken wordt de massage nog afgerond door het aanraken van de voeten.
Je krijgt een kop thee en kleed je weer rustig aan.

Bij de massage wordt uitsluitend gebruik gemaakt van 100% zuivere biologische oliën van Demeter kwaliteit (Dr. Hauschka, WALA of Lichterde). Deze oliën bevatten heilzame plantenextracten. De geur verbetert uw stemming, de werkzame stoffen dringen door in de huid en ondersteunen orgaan- en spierfunties.

Soms wordt er iets gezegd om een aanwijzing te geven, maar verder wordt niet gesproken tijdens de behandeling. Er is stilte, geen muziek.

Indien de cliënt of verzorgende dit aangeeft, kunnen Bach Bloesem Remedies® geadviseerd worden die helpen om stemmingen en gedachten in balans te brengen. Voor meer informatie, zie www.bachrescue.nl en zie www.deBachBloesemExpert.nl

De massage op locatie kan op het (ziek-)bed gegeven worden als deze in hoogte verstelbaar is. Indien nodig kan een massagetafel meegebracht worden.

Je hoeft geen klachten te hebben of in een zorginstelling te verblijven om zo'n heerlijke ontspannende massage te krijgen. Iedereen kan in princiepe naar mijn praktijk in Arnhem Noord komen om een massage te krijgen.

Koorts, aktieve kanker en veel grote bloeduitstortingen zijn de enige redenen om geen massage te kunnen krijgen.
Een verkoudheid hoeft je niet te weerhouden. Ik heb hele fijne oliën die je juist bij verkoudheid kunnen ondersteunen.