menu

De huid 

De huid is het grootste orgaan van de mens. Het heeft in totaal een grootte van enkele kilometers. De oliën die voor deze zorgmassage gebruikt worden, hebben naast een verzorgende, ook een diepgaande werking op het totale organisme. Dit heeft te maken met de functies van de huid of orgaan voor:

  • de zintuiglijke waarneming
  • voor de ritmische processen van de bloedsomloop en ademhaling.
  • de daar nog bij komende rol in de stofwisseling mag niet worden vergeten, aangezien de huid in belangrijke mate deelneemt aan de opbouw- en uitscheidingsprocessen van het lichaam.

Deze functies worden door de warmtemantel van de huid gereguleerd. Via de huidwarmte worden alle overige huid- en lichaamsfuncties gestuurd en in balans gehouden. Plantaardige oliën (vloeibare zonne-energie) gaan heel gemakkelijk en op natuurlijke wijze een verbinding aan met de warmtemantel van de huid. Iedere plant heeft andere werkstoffen en geeft een eigen impuls aan de mens.

Vermijd om bovenstaande reden altijd olie met parafine, zoals in de meeste babyoliën. Deze sluiten de huid af. De huid kan er niet mee uitwisselen, poriën kunnen verstoppen, perspiratie wordt bemoeilijkt.